Bli först att läsa våra nyheter!

Nyheter

 

Södra Wood Mönsterås investerar i tre stycken BoardMaster HDL-system varav två stycken BoardMaster HDL-system till råsorteringen och ett HDL-system till justerverket.Mönsterås har haft BoardMaster sedan 1999 och ville komma upp till dagens standard vad gäller kvalitetsoptimering. Leveransen sker i oktober.

Wallnäs AB i Mariannelund har bestämmt sig för att installera ett BoardMaster HDL-system i justerverket, Wallnäs har använt BoardMaster sedan 2008 och kände att det är dags att följa utvecklingen och byta ut sitt NT-system.

tora Enso Timber AB, Gruvöns Sågverk investerar i ett icke vändande BoardMasterNOVA-N -system till den nya CLT-fabriken. Systemet kommer att användas för att kvalitetsbedöma material till den nya CLT-linjen, viktiga moduler som MoistSpy fuktighetsmätare, komponentsortering, fingerskarv och visuell hållfasthetssortering ingår i leveransen.

Norra Skogsägarna, Sävar Sågverk investerar i ett BoardMaster HDL-system i justerverket. Sävar har haft BoardMaster NT sedan 2003 och tog nu ett steg frammåt vad gäller värdeoptimerande kvalitetssortering med HDL.

Iggesunds sågverk investerar i det senaste från FinScan, BoardMasterNOVA-N, ett system där brädorna inte behöver vändas. NOVA-systemet kommer att levereras i vår och är utrustat med viktiga vidareförädlingsfunktioner som Kvistfri Zon, Komponentsortering och Hållfasthetssortering. Som standard har NOVA LED och NIR-belysning samt att man skannar...