Teknisk säljare

01.11.2019

TEKNISK SÄLJARE

Nu söker vi dig som har ett stort driv, älskar att göra affärer och att etablera goda kundrelationer!

Om tjänsten:

Som Säljare hos oss utgår du från hemmet och planerar och strukturerar självständigt upp din arbetsvecka. Jobbet erbjuder mycket frihet men ställer också höga krav på att du är självgående, uthållig, strukturerad och noggrann. Att du dessutom brinner för försäljning och att nå dina mål ser vi som en självklarhet.

Stor social kompetens är en väldigt viktig egenskap hos dig som sökande då du kommer att vara ansiktet utåt för våra marknadsledande produkter när du ständigt möter nya och befintliga kunder inom branschen. Utöver detta söker vi dig som har lätt för att lära dig nya saker och ser positivt på nya utmaningar.

Kunskap kring teknik och mekanik är meriterande men du som sökande behöver inte ha en teknisk utbildning i ryggen för att söka tjänsten.

På ScanWare jobbar vi som ett team och du har en nära dialog med försäljningsansvarig och våra tekniker. Området du kommer att arbeta inom är primärt Sverige och Norge. Försäljningen sker uteslutande mot sågverksindustrin.

I ditt dagliga arbete följer du upp "leads", jobbar med uppsökande försäljning, bokar kundbesök och genomför marknadsaktiviteter, ibland på egen hand men ofta tillsammans med dina kollegor.

Dina främsta arbetsredskap är telefon och dator och du arbetar bl.a. med att kontakta nya och befintliga kunder, hitta optimala lösningar för kunden, ta fram offerter och marknadsföra våra produkter på mässor och event.

Arbetet innebär mycket resor, främst med bil vilket innebär att B-körkort därför är ett krav. BE-körkort är meriterande men inget grundkrav i dagsläget.

Som säljare hos oss får du se stora delar av Sverige & Norge då du väldigt ofta befinner dig på resande fot för att besöka olika sågverk. Detta innebär många nätter på hotell och vi söker därför dig som inte har några problem med att vara borta till och från.

För att lyckas i rollen bör du ha :

  • Avslutad gymnasial utbildning
  • God social kompetens och tycker att det är roligt att träffa nya människor
  • Ett högt driv och en vilja att nå dina mål
  • En förmåga att självständigt strukturera upp ditt arbete
  • God kunskap i office-paketet och andra grundläggande datorprogram.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift
  • B-körkort
  • Helst vara bosatt i eller nära Nyköping

Vi erbjuder:

Som säljare hos oss är din utveckling viktig. Du kommer därför att ges fortlöpande utbildning internt. Vi kommer att ge dig de bästa förutsättningarna genom att erbjuda ett starkt introduktionsprogram innehållande utbildning och mentorskap mm.

Vidare är du anställd med förtroendearbetstid, vilket innebär att vi har en stor tillit till att våra anställda själva strukturerar och planerar sitt arbete. Vi tillhandahåller telefon och dator.

Lönen består av en fast och en rörlig del.

Då branschen traditionellt har en överrepresentation av män uppmuntrar vi gärna kvinnliga sökande.

Vår rekryteringsprocess är byggd för att ge oss objektivitet så vi säkerställer att rätt person, baserad på kompetens och egenskaper, blir vår nya medarbetare.

Med rätt inställning, så finner du här ett mycket intressant och varierande jobb. 


Ansökan tas emot löpande via mail:

Magnus Skoglund, försäljningsansvarig

ms@scanware.se 

Bifoga CV och personligt brev.